Posts tagged with "BarlisWedlick Architects":

Placeholder Alt Text

2017 Best of Design Awards for Building Renovation

2017 Best of Design Award for Building Renovation: Black House Architect: Oza / Sabbeth Architecture Location: Sagaponack, New York This project is an adaptive reuse of a quintessentially “humble” ranch home dating back to the postwar era. The design forms privacy zones that allow for multiple uses within the confines of a small footprint. The house was expanded by a private courtyard, an indoor-outdoor dining space, and an art studio. All these spaces are simultaneously linked and hemmed in by a glazed vestibule that also serves as the entrance. Inspired by a piece of furniture designed by Ineke Hans for the Danish design group Moooi, the architects developed an exterior skin of black rubber and recycled plastic (80 percent post-consumer). The rubber serves to seal the existing structure from the elements and the recycled plastic screen forms a protective barrier for the rubber skin while also doubling as a sunshade to mitigate heat gain on the black surface. "The innovative facade got my attention, but it was the plan that really captured my interest. A surprising subversion of a common domestic type and a smart use of space. ”
—Morris Adjmi, Principal, Morris Adjmi Architects (juror)
 Landscape: Geoffrey Nimmer Landscapes Builder: Saldana Builders Engineer: Struktur Studio   Honorable Mentions Project: Billboard Building Architect: SHULMAN + ASSOCIATES Location: Miami, Florida Next to an interstate highway, this three-story, 1920s commercial building occupies a narrow lot in Miami’s Design District. Shulman + Associates’ design for the renovation incorporates the existing building, expanding it with a 90-foot addition. The west facade functions as a commercial billboard space, while another facade is designed for art installations. Honorable Mention Project: The Beckoning Path Architect: BarlisWedlick Architects Location: Armonk, NY The Beckoning Path converts a hillside home into a wellness center and retreat. The 1961 house featured a timber-framed roof perched within the tree canopy. The renovation completely opens the glass pavilion of the upper level, reinforces the monolithic plinth of the lower level, and inserts a hovering green roof and indoor pool.
Placeholder Alt Text

2016 Best of Design Award for Residential > Single Unit: Underhill by Bates Masi + Architects

The Architect’s Newspaper (AN)’s inaugural 2013 Best of Design Awards featured six categories. Since then, it’s grown to 26 exciting categoriesAs in years past, jury members (Erik Verboon, Claire Weisz, Karen Stonely, Christopher Leong, Adrianne Weremchuk, and AN’s Matt Shaw) were picked for their expertise and high regard in the design community. They based their judgments on evidence of innovation, creative use of new technology, sustainability, strength of presentation, and, most importantly, great design. We want to thank everyone for their continued support and eagerness to submit their work to the Best of Design Awards. We are already looking forward to growing next year’s coverage for you. 2016 Best of Design Award for Residential > Single Unit: Underhill Architect: Bates Masi + Architects Location: Matinecock, NY

When the clients chose to leave New York City for the suburbs, they wanted their new lifestyle to retain a strong sense of community. Inspired by the tenants of simplicity, humility, and inner focus espoused by the Quaker history of the surrounding community, the house is characterized by a series of modest gabled structures, each of which turn inward toward a central courtyard. The surrounding plantings, metal ceilings, oak floors, and ceiling boards radiate outward from each central courtyard to further emphasize this geometry.

Contractor Qualico Contracting Corporation

Landscape Architect TL Studio Landscape Architecture Wine Storage, Refrigerator, and Freezer Sub-Zero Gas Range Wolf Kitchen Sink Franke

Honorable Mention, Residential > Single Unit: Wythe Corner House

Architect: Young Projects Location: Brooklyn, NY

Behind the perforated and corrugated zinc of its exterior, this renovation of a 1900s Williamsburg townhouse radically remakes the interior to create a double-height living room and a hovering addition that allows for parking underneath.

Honorable Mention, Residential > Single Unit: Fox Hall

Architect: BarlisWedlick Architects Location: Hudson Valley, NY

This simple, barn-inspired structure is the centerpiece of a sustainable compound that includes a rehabilitated barn, a natural pool, and a three-story screened tower with a wood-burning sauna.