Posts tagged with "University of Cincinnati":

Placeholder Alt Text

2016 Best of Design Award for Student Work: Sensory Pavilion by Dirt Works Studio, University of Kansas

The Architect’s Newspaper (AN)’s inaugural 2013 Best of Design Awards featured six categories. Since then, it's grown to 26 exciting categoriesAs in years past, jury members (Erik Verboon, Claire Weisz, Karen Stonely, Christopher Leong, Adrianne Weremchuk, and AN’s Matt Shaw) were picked for their expertise and high regard in the design community. They based their judgments on evidence of innovation, creative use of new technology, sustainability, strength of presentation, and, most importantly, great design. We want to thank everyone for their continued support and eagerness to submit their work to the Best of Design Awards. We are already looking forward to growing next year’s coverage for you.

2016 Best of Design Award for Student Work: Sensory Pavilion

Team: Dirt Works Studio, University of Kansas Location: Lawrence, KS

Dedicated to the senses, the open-air sensory pavilion is grounded with natural materials: a compacted earth floor, walls of rammed earth and charred cedar, and gravel. From the sound of gravel beneath the feet to the smell of charred wood and dappled light through the rear screen, it’s truly an immersive experience.

Community Partner Audio-Reader Network

Benefactors Randy Austin and Colinda Stailey Austin Structural Engineer Apex Engineers Timber Supplier Wood Haven Roofing Supplier Diamond Everley Roofing

Honorable Mention, Student Work: Resource.full

Team: Fani Christina Papadopoulou Location: Boston, MA

Completed at Harvard Graduate School of Design, this project explores the untapped potential of Columbia Point in Boston, as well as the numerous islands in Boston Harbor by creating transportation and infrastructural systems to better connect them.

Honorable Mention, Student Work: Kamama Prairie Dwelling

Team: MetroLAB, University of Cincinnati School of Architecture & Interior Design Location: Peebles, OH

This 160-square-foot house takes the shipping container as its framework, enhancing it with site-present materials such as barn wood and roofing tin to create a simple, sustainable, and beautiful dwelling.

Placeholder Alt Text

Henning Larsen selected to design University of Cincinnati business school

The team of Copenhagen-based Henning Larsen Architects and Cincinnati-based KZF Design have been selected by University of Cincinnati to design and construct the new $100 million Carl H. Lindner College of Business. The project will consist of 250,000 square foot of class rooms and facilities and will sit on the site of the current Russel C. Myers Alumni Center. The team was selected from a shortlist of three offices that also included London’s Foster+Partners and Bath, U.K.–based FCB Studios International. The process of picking international firms for the project is part of the University’s Signature Architecture Program, a campus planning program which has brought world renounced architects to the University of Cincinnati to design campus buildings for the past 15 years. Henning Larsen will join Frank Gehry, Michael Graves, Peter Eisenman, and Thom Mayne, among others, in having a project on the Uptown campus. KZF Design will act as the local architect of record on the project. The interdisciplinary firm provides architecture, engineering, interiors, and planning, throughout the United States, and has worked on the University of Cincinnati campus in the past. Previously KZF worked with Thom Mayne as part of the Signature Architecture Program on the UC Campus Recreation Center. Founded in 1959, Henning Larsen Architects is known for its civic and cultural work, including the crystalline Harpa Concert Hall and Conference Centre in Reykjavik, Iceland and the more recent Kolding Campus at the University of Southern Denmark. With work throughout Europe and the Middle East, this project will be Henning Larsen’s first major project in the United States. Drawing on the traditions of Scandinavian design, their work often focuses on the control of natural light and the making of central communal spaces.