Posts tagged with "Touloukian Touloukian Inc.":

Placeholder Alt Text

2017 Best of Design Awards for Landscape – Public

2017 Best of Design Awards for Landscape – Public: Confetti Urbanism Architect: Endemic (Clark Thenhaus) Location: San Francisco, California Confetti Urbanism reimagines the California College of the Arts Back Lot as a display venue, work yard, and social space. The 73,470-square-foot Back Lot presents prototypes of the Designing Material Innovation exhibition while supporting student design activities and equipment—from a welding station to hammocks. Confetti Urbanism celebrates the diversity of the Back Lot’s many components by organizing them as though they were tossed confetti, creating a loose yet carefully studied frame for the prototypes on display and animating the site through function and festivity. “The spontaneity and framework of this project is incredibly engaging and refreshing. A parking lot is transformed through simple strategic interventions and a democratic vision into a dynamic open-air laboratory for material innovation and creation. They’ve shown a parking lot can become a platform for interaction and creation.” —Emily Bauer, landscape architect, Bjarke Ingels Group (juror) Curator: Jonathan Massey Pavilions By: APTUM Architecture T+E+A+M CCA Digital Craft Lab Matter Design Buoyant Ecologies Float Lab Honorable Mention Project: Farnham-Connolly State Park Pavilion Architect: Touloukian Touloukian (Pavilion Architect) with Crosby Schlessinger Smallridge (Landscape Architect) Location: Canton, Massachusetts Farnham-Connolly State Park Pavilion began as an environmental cleanup of an abandoned municipal airport. Surrounding wetlands were remediated, and PCB-impacted soils were collected under a permeable geo-textile cap for the location of a new park and comfort-station pavilions. Both pavilions meet the social and physical needs of visitors, while paying homage to the area’s history of flight. Honorable Mention Project: The Meriden Green Architect: Milone & MacBroom Place: Meriden, Connecticut Meriden Green began as a flood-control project 20 years ago and became the catalyst for economic revitalization by transforming a brownfield into a greenfield. The firm executed a Connecticut city’s vision of large expanses of lawn for events and play; pedestrian routes; a bridge linking neighborhoods; and new development opportunities.
Placeholder Alt Text

2016 Best of Design Award for Adaptive Restoration: The Cotton Gin at The Co-Op District by Antenora Architects

The Architect’s Newspaper (AN)’s inaugural 2013 Best of Design Awards featured six categories. Since then, it’s grown to 26 exciting categoriesAs in years past, jury members (Erik Verboon, Claire Weisz, Karen Stonely, Christopher Leong, Adrianne Weremchuk, and AN’s Matt Shaw) were picked for their expertise and high regard in the design community. They based their judgments on evidence of innovation, creative use of new technology, sustainability, strength of presentation, and, most importantly, great design. We want to thank everyone for their continued support and eagerness to submit their work to the Best of Design Awards. We are already looking forward to growing next year’s coverage for you. 2016 Best of Design Award for Adaptive Restoration: The Cotton Gin at The Co-Op District Architects: Antenora Architects Location: Hutto, TX

As part of a new master plan for this 16-acre former agricultural co-op site, two cotton gin buildings were adapted into an open-air public events space. Perforated stainless steel on the south facade fills the area with diffused natural light while accentuating the delicacy and elegance of the original structure.

Structural Engineer Architectural Engineers Collaborative [AEC] Mechanical, Electrical, and Plumbing TTG General Contractor American Constructors Wall Panels Centria Lighting Supplier ERT Lighting

Honorable Mention, Adaptive Restoration: The Cistern

Architect: Page Location: Houston, TX

A minimal approach was taken to repurpose the 90-year-old decommissioned drinking water reservoir cistern into a destination and civic art space that is accessible and enjoyable. Soft LED lighting from the entry tunnel continues in transparent handrails around the perimeter of the 221 concrete columns within 87,500 square feet.

Honorable Mention, Adaptive Restoration:  Fisher Hill Reservoir Park Gatehouse

Architect: Touloukian Touloukian Inc. Location: Brookline, MA

This former reservoir was acquired by a local municipality to serve as a new soccer field. The original 1887 gatehouse became a restroom and the restoration includes full masonry re-pointing, roof and window replacement—a thoughtful marriage of the historic and the modern to preserve a strong sense of place.