New Fuksas

Studio Fuksas reworks Los Angeles's Beverly Center

The new Beverly Center (John Linden)

The 886,000-square-foot Beverly Center first opened in 1982, in true Los Angeles fashion, on the site of a former children’s amusement park and next door to an active oil drilling site. Critic Aaron Betsky, appraising the structure ten years later in the Los Angeles Times, consecrated the blob-shaped mega-mall as “the Acropolis of shopping, dedicated to our national religion, consumption.” A new luxury-oriented $500 million overhaul by Studio Fuksas has only made that description more apt.

The eight-story edifice has undergone a midlife facelift that includes the addition of an undulating aluminum mesh facade over the building’s five above-grade parking levels. The expanded metal veil billows around the hulking mass, disappearing to mark three monumental entrances and a pair of glass-wrapped escalator bays.

Photo of a mall atrium

The mall’s new interior (John D’Angelo)

The mall itself is laid out along the building’s top three floors, where a new 25,000-square-foot skylight and other reconfigured vertical openings bring crisp, white sunlight into its gleaming halls.

8500 Beverly Boulevard
Los Angeles
310-854-0070
Designer: Studio Fuksas

Related Stories