With design courtesy of British firm Wilkinson Eyre, images of Apple’s new London headquarters inside Battersea Power Station have been revealed. The decision by Apple to move into the vacant Giles Gilbert Scott–designed building was announced late last month but now Apple fans can get a glimpse of what the Californian tech giant will be moving into.

As part of the move, 1,400 current Apple employees will start work inside Battersea Power Station. Occupying 40 percent of the interior space, Apple’s offices will span six floors within the power station’s central boiler house. The original architect of the structure, Gilbert Scott, was renowned for his use of brick and application of art deco styling to his power stations. Following a similar approach to that of Herzog & de Meuron, the Swiss duo who renovated Bankside Power Station (also by Scott and located eastward down the river Thames) into the Tate Modern, Wilkinson Eyre has paid homage to the original structure and its turbine halls.

Section cut through of the elevator shaft within one of the chimneys. (Courtesy Business Insider)

Section cut through of the elevator shaft within one of the chimneys. (Courtesy Business Insider)

“Retaining the power station’s sense of scale and visual drama is key to the project,” the firm said on their website. Battersea Power Station remains the largest brick structure in London since its construction in 1933. “Large volume spaces expose the historic fabric internally and juxtapose new and old construction… The turbine halls are the heroic interior spaces of the power station, and the vast walls of polished tiles in ‘Turbine Hall A’ were once likened to a Greek temple. The magnificent space is equal in size to the turbine hall at Tate Modern and many of the original finishes and features survive.”

Three floors of shopping outlets will occupy the turbine halls and central boiler house. Condos will be located above the retail space being housed in two low-level annexes that lay on the east and west wings of the building. In between this, a triple-height “leisure level” will offer space for events as well as a cinema and hotel. Offices, meanwhile, are due to be situated above this. Six stories of office space have been arranged by Wilkinson Eyre around a grand atrium.

The roof deck. (Courtesy Business Insider)

The roof deck. (Courtesy Business Insider)

An icon of the London skyline, the power station’s four white chimneys will frame a coterie of contemporary residential villas which surround a garden square on the roof. The chimneys will also include a glass elevator (it is unknown if all four will) which will climb to a viewing deck offering vistas across London.

The project is set to cost $1.26 billion, due for completion in 2021.

Related Stories