Japanese architect Sou Fujimoto has realized his design for the interior of Potato Head, an Indonesian food chain in Hong Kong, his first project in the country. Drawing on traditional and minimalist styles, the open space houses a restaurant, retail space, music room, and coffee shop.

At the entrance, display units made from white metal fixings stand alongside plantings. The vegetation is suspended in stainless steel planters creating a “floating forest“—a nod to Potato Heads tropical roots. Other references to the food chain’s Indonesian heritage can be found with 700 hand-painted panels from the Toraja people that cover the walls.

Externally, the building’s facade displays a geometric pattern reminiscent of traditional window framing found in the area. The display units showcase Fujimoto’s customary structural style, similar to the architect’s 2013 Serpentine Pavilion.

The eatery is located to the rear of the building. In this area, traditional Indonesian furniture lies adjacent to mid-century furniture icons such as leather armchairs from Marcel Breuer. Fujimoto used teak for much of the seating area of the building, creating a visually warm environment. Diverging away color palette of the store, wood panels have been painted with ornate patterns, and dark blue velvet has been used for some seating attached to the wall.

Behind the restaurant, a hidden-away music room is accessible only through three side entrances. This space aims to be a hub for vinyl-lovers and audiophiles.

Related Stories