East London ad agency expands its office space with chic plywood interiors by Design Haus Liberty

Architecture Interiors International Newsletter
(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

East London–based ad agency AnalogFolk recently tacked some extra real estate onto its main headquarters in the British capital, a high-ceilinged loft turned industrial workspace where reclaimed artifacts are repurposed using modern technology.

(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

The extension spans over 2,131 square feet and consists of a new reception area, an open bar zone, large meeting room, and open work space. Meanwhile, the interiors are designed to reflect AnalogFolk’s values of thirst for information and the proliferation of new channels technology represents, as well as the art of harnessing digital to make analog better.

The heart of the concept was to architecturally connect the new space with the existing offices through the element of light. Like its existing offices, the furnishings consist once again of reclaimed items from One Savings Bank modeled into unique forms, such as a ribbed plywood ceiling and walls, which visually elongates the space and adds dimension.

(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

Conceptualized by young London-based architectural practice Design Haus Liberty, the space was an experiment in how to use traditional materials to transform the future of the advertising agency’s work environment.

The interiors integrate perfectly with the existing office space below it, where whitewashed reclaimed doors serve as meeting room tables and an undulating chandelier made of recycled glass bottles titled Finding Nemo speaks to the teamwork and familial corporate culture for which the ad agency stands. A spidery light installation overhead consists of naked light bulbs encased in jam jars  that are hung from wires tacked onto the ceiling.

(Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

The conference room in AF's existing offices, in which reclaimed doors are used as tables (Courtesy Design Haus Liberty)

The conference room in AF’s existing offices, in which reclaimed doors are used as tables (Courtesy Design Haus Liberty)

(Courtesy Design Haus Liberty)

A light installation in AF’s existing office made from lightbulbs encased in recycled jam jars (Courtesy Design Haus Liberty)

"Finding Nemo" light installation (Courtesy Design Haus Liberty)

“Finding Nemo” light installation (Courtesy Design Haus Liberty)

Related Stories