San Francisco Academy of Sciences Adding Pavilion to Piano-Designed Campus

Conceptual rendering of the new dining pavilion (Mark Cavagnero Associates)

Conceptual rendering of the new dining pavilion (Mark Cavagnero Associates)

The San Francisco Academy of Sciences has okayed a small new dining pavilion designed by Mark Cavagnero, to sit adjacent to its Renzo Piano-design museum,¬†reports the San Francisco Chronicle‘s John King. The 12-foot-tall, 1,450 square foot space will be located in a corner of the museum’s west garden,¬†replacing an unused aviary.

The project is still in conceptual stages, but so far it looks as though it would be rectilinear, lightweight, and glassy, with a large cantilevered flat roof providing shade. Museum guests can bring food out to the pavilion, or just use the space for relaxation. The rather minimal construction should make a good counterpoint to Piano’s dynamic, undulating one. “When cultural facilities hire star architects to attract attention and set a new tone, the follow-through is as important as the first-year buzz,” pointed out King.

Related Stories