Walkin by a Winter Renzo Land

East

The courtyard of the Renzo Piano-designed New York Times Building, utterly transformed by a foot of snow.

We’ve come to hate snow in the city, as it readily turns to gross, sock-soaking brown muck. But today, when we stumbled upon a scene straight out of Aspen, we were reminded just how beautiful and transformative the white stuff can be. Ducking into Muji for some last-minute holiday shopping on our way back from the Gehry theater press conference on 10th Avenue, we were delighted to find a mountain clearing where the courtyard of the Renzo Piano-designed Times building once was. From the birch trees to the unbesmirched snow, its the sort of sight you would struggle to find even in Central Park, let alone Midtown. Excuse us for getting sentimental—it must be the eggnog—but these are the sort of moments that remind us of the power and import of good architecture.

Related Stories